Take A Tour Of This Resort-Inspired Urban Hideout

shares

Meticulously designed by boutique architecture and interior design consultancy firm akiHAUS, this Lloyd Road condominium apartment fits right into its prestigious District 9 address with its classy interior.

The entire space, which measures 2,130 square feet, features a well-thought-out ambience that marries earthy tones and functional fittings to create a comfy abode for a family of four.

The amount of thought put into creating the apartment’s look is evident right from the get-go, as seen by the entrance’s well-coordinated design. The living room is a space that fully exemplifies the homeowners’ desire for a welcoming abode. Adding to the cosy quality of a walnut timber floor, custom-made stone tiles serve as statement-making cladding that complement the smooth wooden frames of the living room’s sofa and media console.

“Originally, the owners requested for us to include more raw wooden textures into the living room, but we advised against it as a clean design with walnut layers would make a better fit for the furnishings, which were originally from the owners’ previous home, ” says Lawrence Puah, the design director of akiHAUS who was responsible for coordinating the renovation.

Based on this concept, the adjacent dining room was given a similarly modest look. The result is a space that is subtle yet full of detail. Simple furnishings, such as a dining set and a linear lamp give the space an uncluttered look, while their solid wood layers are the perfect complement for the dark walnut veneers of the kitchen’s external wall.

Playing on the colour contrast between spaces, the kitchen adopts a brighter appearance with its neutral palette. On one side of the space, an L-shaped counter extends from the entrance to the kitchen’s rear window, while the other incorporates essential kitchen appliances such as ovens and fridges. Water and gas pipes are also hidden away from plain view thanks to a series of cabinets dressed in laminates.

Modifications were also made to the apartment’s master bedroom to fulfil the inhabitants’ desire for a resort-like oasis. Here, shades of grey make an appearance in the form of an entrance feature box cum built-in wardrobe. Following the same vein of design as the apartment’s entrance, a storage recess that houses a mirror allows the owners to check themselves before departing from home.

Taking on a markedly darker colour scheme, the guest bedroom features a carpented storage structure that frames a tucked-in bed and an accompanying side table. As a finishing touch, black laminates were chosen for the cabinet doors to conceal opening seams and joint lines between compartments.

This was adapted from an article originally published in the May 2017 issue of SquareRooms. Photo credits: akiHAUS

SquareRooms-Hafary