This Eclectic Home Made Space for a Dreamy Bathtub and Even a Whole Climbing Wall

shares

The couple who live in this eye-catching penthouse apartment was already acquainted with designer Chris Huang of Bowerman Interior SpacePlanner from the time he designed the owner’s new coding school interior. Happy with the results at the school, she decided to engage Chris to renovate her 3-bedroom penthouse apartment, which has been specifically colour-zoned into two distinct areas. Level one is rich with hues and exudes vibrant energy, a space to play with the kids, cook, entertain and enjoy each other’s company. In contrast, level two was specifically drenched in neutrals and white to induce a sense of calm, allowing the blended family to rest and relax.

squarerooms bowerman interior planner home renovation design bold eclectic colourful penthouse apartment singapore flat living room bright rug couch blue orange bronze warm dining room

The overall brief included a liveable, classy space that would maximise the high ceilings of the apartment. The homeowners are both avid climbers and wanted to incorporate their love for climbing into the home. Since the other must-haves included a cigar room and a study area, Chris decided to combine all of these necessities into one standout space. The result is a seemingly effortless multi-functional zone drenched in a refreshing shade of blue. This room was also dedicated to the owner’s late father, who passed away during the renovation.

squarerooms bowerman interior planner home renovation design bold eclectic colourful penthouse apartment singapore flat climbing wall rock blue yellow red armchair

The penthouse itself was already blessed with a double-volume ceiling and the juxtaposition of tones, such as the black and white feature wall in the living room, which helps to accentuate this dramatic effect further. Chris also removed the false ceiling in the master bedroom, opening up the space to highlight the luxurious appeal of this home.

squarerooms bowerman interior planner home renovation design bold eclectic colourful penthouse apartment singapore flat living room big window light natural rug couch blue plants bright

One of the other requirements was for a larger bathroom. For this purpose, walls were broken down in the master bathroom to craft an open-concept layout. The extra space allows for a particularly relaxing vibe, but the crème de la crème has to be the secluded bathtub, where the owner now spends mindful moments sipping red wine and gazing out into the night.

squarerooms bowerman interior planner home renovation design penthouse apartment singapore flat minimalist white wood warm scandi scandinavian bathtub bathroom view window light natural bright relax

This post was adapted from an article originally published in the December 2020 issue of SquareRooms.