Tour This Stylish Scandi-Inspired Punggol EC For Nordic Inspiration

shares

Created to house a family of five, this humble abode proves that simple does not always have to be dull. Light envelopes and enlivens the neutral tones and cool white walls, imbuing the space with a welcoming, lived-in feel.

“The homeowners adore Nordic-inspired elements, especially wood with hooks and crowns,” says Alex, the interior designer from EightyTwo who was roped in to assist with the renovation.

Though the home bears the hallmark features one would expect from a Scandinavian-styled crib, these furnishings and fittings are fashioned from a variety of wood elements. The subtle difference in tones serve to keep things visually stimulating.

And, much like its Scandinavian counterparts, furnishings in this home are few and far between, with most possessing white and wooden tones. The astute palette creates an illusion of greater depth – the small collection meshing with its surroundings for a seamless appearance.

Floor-length curtains were installed in the living room to enclose the space, shutting out the hustle and bustle of the city. When pulled back, the curtains part to reveal a snazzy balcony fitted with a swinging chair that entices the family to bask in the afternoon sun.

In nooks and crannies one might gloss over lies a plethora of nifty storage compartments.

“We’ve included a hidden storage compartment in the master bedroom’s headboard,” Alex shares. “The room isn’t huge enough for a side table, bed and dresser – so we came up with this storage solution to contain clutter.”

Even the classic study desk was re-invented in the children’s room. The cabinet-cum-desk can be flipped shut when it is not in use, keeping it compact and extending the limited elbow-room.

In pursuit of the au naturel concept, designer Alex skilfully proves that simplicity can be synonymous with sophistication and elegance. Clean and streamlined, this apartment has been transformed and now exudes a picturesque charm.

This was adapted from an article originally published in the September 2016 issue of SquareRooms.