Rubiks Studio | Quiet Confidence | Northshore

shares

A fusion of modern aesthetics with natural elements, this home expertly balances looks and functionality.

FACT FILE
Space: 4-room HDB flat
Size: 1,012 square feet
Location: Northshore
Designer: Rubiks Studio

Living and dining zones

squarerooms rubiks studio northshore apartment 4 room hdb flat interior design modern renovation minimalist aesthetic living room tv console open concept

To create an organic vibe, the walls were hand-painted with neutral-hued textured paint—a substrate that creates the look of cement screed but has more durability.

The creative homeowners sourced most of the furnishings themselves, and their designer filled in the gaps with custom pieces such as the media unit which neatly accommodates cables and entertainment devices.

Kitchen

squarerooms rubiks studio northshore apartment 4 room hdb flat interior design modern renovation minimalist aesthetic kitchen cupboards cabinets

Since this is an open kitchen, the palette had to be consistent with the tones in the living room. The cooking zone was fitted with sleek composite panels, repeating the same material used for the living room island to create continuity. The flat fronts aid with easy maintenance and create a peaceful-looking space to work in.

Entry

squarerooms rubiks studio northshore apartment 4 room hdb flat interior design modern renovation minimalist aesthetic cupboard storage

A low console that serves the dining zone acts as a drop-off point and partially separates the entry from the rest of the space. A tall storage unit was created here to tuck away shoes and unsightly items, adding a built-in seat and display niches for visual interest and utility.

Main bathroom

squarerooms rubiks studio northshore apartment 4 room hdb flat interior design modern renovation minimalist aesthetic sink countertop basin mirror terrazzo

Since this is the first stop after waking up in the morning, the idea was to inject fun elements while staying within the home’s primary palette. Adding a strip of terrazzo tiles livens up the bathroom with colour and movement.

Additionally, to avoid the conventional look of a vanity suspended in the middle of a wall, a slim ledge runs behind the cabinetry, providing a spot for the homeowners to stash items they reach for on a daily basis.

Common bathroom

squarerooms rubiks studio northshore apartment 4 room hdb flat interior design modern renovation minimalist aesthetic bathroom green vanity cabinet

Since the wife got to set the direction for the primary bathroom, the husband weighed in more on the design of the common bathroom, which sports a more masculine feel.

The initial plans included darker coloured tiles, but upon collection of keys, the bathroom was found to lack natural light so more subdued hues were chosen. Instead, they added visual interest by combining a black sink with a forest-green and wood-textured vanity unit.

About Rubiks Studio
Drawing inspiration for its name from the Rubik’s cube, Rubiks Studio is dedicated to helping clients solve all their interior design puzzles. Known for its timeless yet luxurious aesthetic, the firm believes that every home is unique with its own story to tell. Thus, designers always listen to clients’ stories and preferences before sharing their own vision, ensuring that homeowners will always get exactly what they want.

Contact
62 Ubi Road 1
Oxley Bizhub 2 #01-40
Singapore 408734
Tel: 6443 1123
rubikstudio.com.sg

This post was adapted from an article originally published in the December 2022 issue of SquareRooms.
shares