Brim Design | Quiet Elegance | East Coast

shares

With its uncluttered appearance and thoughtful design details, this double-storey shophouse is functional and stylish in equal measure.

FACT FILE
Space: Double-storey shophouse
Size: 1,400 square feet
Location: East Coast
Designer: Brim Design
Reno period: 12 weeks

Seating area
seating area

To fully maximise available space under the staircase, the designers fitted plush cushions and tabletop surfaces into the nook, offering additional seating arrangements when needed. Similar to the kitchen, the back wall here features an exposed plaster effect, drawing design consistency between the two adjacent spaces.

Storage wall
storagewall

With a closed door cabinet already fitted onto the main living room wall, the designers didn’t want to have more boxy and rigid structures along the same stretch. As such, the main storage fixture was kept free from any doors on the fronts and sides. This then allows the occupants to display showpiece items in each cubbyhole, which ranges from flowers and speakers, to collectibles and personal trinkets, giving the space a more personal touch.

Bathroom
bathroom

Made out of marble-effect tile pieces, the mosaic wall is an attention grabbing design feature whenever one walks into the bathroom. Up top, a skylight allows natural light to filter in during the day, while embedded cove lighting provides ample illumination at night. Then, a recessed wall niche and an expanded solid surface countertop serves as a landing spot for bathroom essentials.

Kitchen
Kitchen

Occupying the bulk of the space is a Caesarstone quartz-topped island that encompasses a sink, a stove top, and custom carpentry for storage. Then, one of the long walls in the kitchen was removed of its pre-existing plaster to achieve an exposed effect, effectively creating a feature wall within the utilitarian zone. Additionally, a wooden display shelf flanked by two stainless steel frames showcases the apartment’s high ceiling with its lanky profile.

Communal area
communalarea

Utilising a combination of dark grey accent walls, plush furniture and wood flooring, the team from Brim Design managed to inject the interior of this double-storey shophouse with a sense of cosiness. To further open up the area, the partition wall that once kept the staircase hidden from view was torn down, in turn allowing light to filter through the space freely.

About Brim Design

With their creative know-how, the designers at Brim Design pride themselves on their flair for practical, everyday ideas and a keen eye for design trends. They attribute their success in the creative field to their skills in building and nurturing meaningful and lasting relationships with their customers.

Address

485 Dunman Road, Singapore 439190
Tel: 6299 5733
Email: [email protected]

This post was adapted from an article originally published in the January 2020 issue of SquareRooms.

shares