Richfield | Scandi Chic | Lakeholmz at Jurong

shares

A storage-and-display solution is optimised to provide new functionality without compromising a sleek, clean look for this apartment.
FACT FILE

Space: 4-bedroom condominium unit
Size: Approx 1,776 square feet
Location: Lakeholmz at Jurong
Home to: 2 adults, 2 child
Designer: Yan at Richfield Integrated
Reno Period: 6 weeks

Living room
livingroomBefore the renovations, there was no proper storage space nor any display cabinets to showcase the family’s collection of personal memorabilia. A storage-and-display solution was thus designed to provide new functionality while also providing an uncluttered and sleek look. Flat-panel cabinet doors were added to have items to be placed out of sight. Additionally, a display cabinet with glass panels keep the memorabilia visible yet dust-free.
Dining
diningroomFurther storage-and-display cabinets are added as part of this dining space, which is an extension from the living area. The overall design concept remains consistent, where a combination of white and dark bold finishes is used to add a contrasting depth. This approach gives the area a more contemporary vibe instantaneously.
Kitchen
kitchenFrom an all-white and dull look previously, the kitchen’s elongated layout is further played up, where lofty storage units are partially decked in white glossy finishes for easier cleaning after some heavy cooking. Maintenance also becomes more manageable with white matted tile finishing. Wood grained finishes are used for the bottom cabinet doors, while dark quartz material is used for the kitchen countertop to complete a modern Scandinavian look.
Study room
studyroomTo fully maximise space within the apartment, a bedroom is converted to a study room with light neutrals chosen. All cabinets and the writing desk are flushed to the walls to visually enlarge the area and walking depth.
Bathroom
bathroomA personal oasis is created here, where elegant marble accents, shiny metal hardware and a minimalistic sconce are utilised. The cabinets are further matched in light, neutral combinations, and a matte laminate finishing for more water resistance.

ABOUT RICHFIELD

Richfield Integrated carries a strong belief in working hand-in-hand with its customers to create the interior of their dreams. With a team of professional consultants that actively seek to understand client needs through clear communication, Richfield Integrated promises to help you achieve your desired interior for both commercial and residential properties alike.

Address: 122 Eunos Avenue 7, #05-17 Richfield Industrial Centre, Singapore 409575
Tel: 6841 7701/ 6841 7281
Fax: 6841 7721 Email: [email protected]   

This is first published in SquareRooms February issue 2020.

shares