The Orange Cube | Eclectic | Marine Vista

shares

Eye-catching features and industrial-inspired elements transform an ordinary three-bedroom apartment into a stylish one-of-a-kind home.

FACT FILE

Space: 3-bedroom condominium unit
Size: Approx. 1,500 square feet
Location: Marine Vista
Home to: 2 adults, 1 child
Designer: Chris Koh from The Orange Cube
Reno Period: 12 weeks

Living

The Orange Cube Marine Vista

When the owners of this three-bedroom apartment approached designer Chris Koh of The Orange Cube for their home’s renovation, one of their main requests was that every part of the home should encompass a standout feature. Evident in the living room, the feature wall that was constructed using tiles in a raw plastered finish not only serves as the mounting surface for the television, it is also used as a partition to keep the private living chambers hidden from prying eyes.

Junior Bedroom

The Orange Cube Marine Vista

To match the rest of the home, Chris decked the junior bedroom in a mix of cement grey laminates and white subway tiles. In addition to the shelves mounted on the walls, an elevated platform was installed within the sleeping area to provide the occupant with additional storage solutions.

Kitchen

The Orange Cube Marine Vista

The designer hacked away the walls that once closed off the kitchen from the rest of the house. However, providing a subtle demarcation between the cooking and living area is the change in flooring from vinyl into grey-accented tiles. Meanwhile, the use of high- gloss red acrylic sheets on the storage cabinets inject verve and vigour into the utilitarian zone.

Master en suite

The Orange Cube Marine Vista

By repositioning the vanity and sink to the corridor, the tight and narrow master bathroom now feels more spacious. This modification also allows the users to have an extended countertop and additional storage space for their bathroom essentials. On the floor, multicoloured decorative tiles inject some tactile interest into an otherwise low-key shower zone.

Common bathroom

The Orange Cube Marine Vista

By using grey marble-lookalike large format homogeneous tiles on the floor and walls, the common bathroom was designed to emulate the look
of luxurious bathrooms found in high-end hotels. A glass shower enclosure separates the wet and dry zones, and there is ample storage for bathroom essentials on both the under-sink as well as the mirrored medicine cabinet.

About The Orange Cube

Offering a complete package of services ranging from design conception to building completion, The Orange Cube puts forward creative solutions that best accommodate the client’s budget and needs.

Address

14 Arumugam Road, #01-03, LTC Building C, Singapore 409959
Tel: 6337 7277
Email: [email protected]

This post was adapted from an article originally published in the February 2019 issue of SquareRooms.

shares