Brim Design | Mid-Century Modern | Neptune Court

shares

A major overhaul turns a boring old at into a modern, liveable home that defies its size, making it perfect for hosting.

FACT FILE

Space: 5-room HUDC flat
Size: 1,300 square feet
Location: Neptune Court
Home to: A couple
Designer: Brim Design
Reno Period: 10 weeks

Hall

Brim Design Neptune Court

As frequent hosts, the homeowners wanted a place that was conducive for having friends over. Brim Design thus opted for an open-plan scheme, which gave the couple a versatile, people-friendly space. Sofas in the living room were also specifically set up for intimate conversations.

Dining

Brim Design Neptune Court

The dining room, furnished with mid-century modern pieces, is a cosy spot for the couple to gather with friends and family. A bold striped rug placed here anchors the zone, while giving it a dramatic air. Since the homeowners are avid art lovers, every available wall space was used to display their collection.

Dual Entrance

Brim Design Neptune Court

The hacking of the walls made way for a pivoting door system that creates a dual entrance to the master bedroom and closet.

Master bedroom

Brim Design Neptune Court

Two original bedrooms were completely sacrificed in order to create an extended master suite, complete with a walk-in wardrobe and en-suite bathroom. The result is nothing short of stunning.

Master bathroom

Brim Design Neptune Court

The expanded en-suite is an oasis of calm with a soothing palette of grey and white. Woven baskets atop the floating wooden shelves provide the perfect catch-all for AND SEEK bathroom accessories.

About Brim Design

With their creative know-how, the designers at Brim Design pride themselves on their flair for practical, everyday ideas and a keen eye for design trends. They attribute their success in the creative field to their skills in building and nurturing meaningful and lasting relationships with their customers.

Address

485 Dunman Road, Singapore 439190
Tel: 6299 5733
Email: [email protected]

This post was adapted from an article originally published in the January 2018 issue of SquareRooms.

shares